Two workers injured inside the Moglice HPP tunnel

Sunday November 15, at around 10:20 hours, two inspectors were injured inside a tunnel in Moglice, Korce part of the Moglice hydropower plant. A Statkraft employee and a Limak-Age supervisor, both Turkish citizens, were inspecting on the tunnelling works when they were hit by a rock fall, inside the tunnel.

They were immediately transported to the nearest hospital in Gramsh, where they received the emergency first aid. Soon after, they were air lifted to the military hospital in Tirana. One of them is suffering from a broken leg while the other is suffering internal injuries. The doctors have confirmed that both are not under any life threatening conditions.

They were inspecting the tunnelling works near Shemsiti in the Moglice area. There was no blasting taking place at the moment of the injury.

Statkraft is following the case closely and would like to assure the families of the injured personnel that we are together working with the medical team.

Statkraft is currently cooperating with the Albanian authorities which are already at the accident site, conducting interviews for further investigation.

——————————————————————

E diel 15 nëntor rreth ores 10:20 të mëngjesit, dy inspektorë u plagosën brenda tunelit të Moglicës në Korçë, pjesë e hidrocentralit Moglicë . Një punonjës i Statkraft dhe një mbikëqyrës i Limak – Age të dy shtetas turq po inspektonin punimet në tunel në momentin kur u goditën nga një masiv shkëmbor brenda tunelit.

Të dy të lënduarit u transportuan menjëherë në spitalin më të afërt në Gramsh, ku dhe morën ndihmen e parë mjekësore. Menjëherë pas kësaj, ata u transportuan me helikopter në spitalin ushtarak Tiranë . Raportohen demtime të lehta në këmbë dhe në organet e brendshme. Mjekët kanë konfirmuar se të dy te lënduarit janë jashtë rrezikut për jetën.

Në momentin e ngjarjes të lënduarit ishin duke inspektuar punimet në tunelin e Moglicës pranë zonës së Shemsitit. Nuk ka patur shpërthime në momentin e aksidentit.

Statkraft është duke ndjekur çështjen nga afër dhe siguron familjaret se ekipet mjekësore janë duke punuar me prioritet për përmirësimin e situatës shëndetësore të të lënduarve.

Statkraft është gjithashtu duke bashkëpunuar me autoritetet shqiptare të cilat janë tashmë në vendin e aksidentit duke kryer intervista dhe hetime të mëtejshme .

For additional information:

Viola Puci, Communication Manager, Statkraft Albania

+355 694082705 viola.puci@statkraft.com

www.statkraft.com